Merk! Innholdet i denne siden er under utvikling.

Tilbake

Stafettlogg

Stafettloggen finner du i Visma Flyt Samspill – vårt verktøy for samhandling med foreldre og eller andre samarbeidspartnere. Innlogging gjøres med BankID her.

I Visma Flyt Samspill ligger det også andre plantyper, blant annet Individuell plan (IP). Les mer om IP her (link legges inn).

Hva er en stafettlogg og når opprettes den?

En stafettlogg er en elektronisk loggbok som dokumenterer alle mål, tiltak, evalueringer og møter tidlig i oppfølging av et barn eller en ungdom, og viser hvem som er involvert i arbeidet. Ved å ta i bruk stafettloggen skal vi sørge for helhetlig og koordinert innsats overfor barn, unge og familier, og god bruker- og foreldreinvolvering. En stafettlogg skal opprettes på nivå 1 i handlingsveilederen, etter avklaring og samtykke fra foreldre/foresatte på nivå 0. Se handlingsveilederen nivå 1 her.

Mer informasjon om stafettlogg som verktøy kommer. 

Formålet med en stafettlogg

  • En stafettlogg er et verktøy som benyttes i samarbeidet rundt et barn eller ungdom. Stafettloggen er verktøyet når for eksempel foreldre og barnehage/skole skal samarbeide på tvers av fag og enheter
  • En stafettlogg er en elektronisk loggbok som dokumenterer alle tiltak, møter og viser hvem som er involvert. I Stafettloggen er alle igangsatte tiltak med vurderinger for hvert barn samlet. I Stafettloggen beskrives de avtaler som er inngått 
  • Stafettloggen erstatter ikke fagsystemer eller dokumentasjonskrav som følger av profesjon (som for eksempel helsepersonell) 
  • Stafettloggen skal sikre at barnet/ungdommen får et helhetlig, koordinert og individuelt tilpasset tjenestetilbud 
  • Stafettloggen skal sikre barnets/ungdommens/foresattes medvirkning og innflytelse 
  • Stafettloggen skal styrke samhandlingen mellom tjenestene, barnet/ungdommen og foresatte 

Rollen som stafettholder

Som stafettholder er du den som har hovedansvar for stafettloggen, som følger opp barnet og familien, og som sikrer framgang i arbeidet. Alt gjøres i samarbeid med barnet/ungdommen og familien, og eventuelt andre deltakere i planen. Stafettholderen kan byttes etter hvert som en sak utvikler seg, og bør være den som naturlig har tettest kontakt med barnet/ungdommen og/eller familien, eller et ekstra koordineringsansvar.

Den som avdekker behov for stafettlogg, melder sin nærmeste leder. Leder utnevner stafettholder ut i fra behov i saken. Kontakt lokal administrator i kommunen for å få brukerkonto i Visma Flyt samspill. Ledelsen og superbruker på din arbeidsplass vet hvem som er lokal administrator. 

  • sikre informert samtykke fra foresatte 
  • legge til rette for at foresatte og aktuelle samarbeidspartnere deltar i arbeidet 
  • avklare ansvar og forventninger med stafettloggen 
  • sikre god informasjon og dialog med foresatte gjennom hele prosessen 
  • sikre helhetlig kartlegging med utgangspunkt i barnets/ungdommens mål, ressurser og behov 
  • sikre god samhandling mellom aktørene og  med relevante tjenesteytere i andre sektorer etter hvert som flere aktører kobles på 
  • sikre samordning av tjenestetilbudet og god fremdrift i arbeidet med stafettloggen 
  • sikre felles forståelse av målene i stafettloggen 
  • initiere, innkalle og eventuelt lede møter knyttet til barnet/ungdommen 
  • følge opp, evaluere og oppdatere stafettloggen 
  • følge opp og evaluere arbeidsprosessen 
  • referent velges av stafettholder og det gjøres en oppsummering i felleskap før møtet avsluttes 

Dersom det er behov for bytte av stafettholder kan dette avklares mellom partene i møte. Foresattes ønske om hvem som skal ta over stafettholder skal vektlegges. Hvem som er ny stafettholder skal meldes inn til tjenestestedleder. Dersom stafettholder ikke er avklart, blir dette tjenestestedleder sitt ansvar. 

Møter rundt stafettlogg

Møter rundt stafettlogg gjennomføres i tråd med handlingsveilederen til Snåsa kommune. 

Det ligger maler for møteinnkalling og møtereferat inne i meldingsfunksjonen i Flyt Samspill.

Dersom det er praktisk mulig, skrives loggen i møtet. Språket bør være enkelt og tydelig. Skriv korte setninger, vær presis, tydeliggjør milepæler, datoer etc. Bruk vanlige ord og uttrykk, og oppsummer kort målsettinger, tiltak/aktiviteter og ansvarsfordeling. Stafettholder oppdaterer mål og tiltak/aktiviteter i henhold til møtereferatet.

Samtykke, brukermedvirkning, personvern og arkivering

Foreldre/foresatte må gi samtykke før det opprettes stafettlogg. Pålogging med Min ID / BankID i Visma Flyt Samspill sikrer personvern. Lagring av informasjon i stafettloggen skjer i Visma Flyt Arkiv. Foresatte er alltid deltaker og eier i stafettloggen. Foresatte kan komme med ønske om stafettholder. Foresatte bestemmer hvem som har innsyn i barnet stafettlogg. Ungdom over 15 år kan delta dersom han/hun ønsker det.

Stafettloggen avsluttes når det ikke er lenger behov for tverrfaglig innsats rundt barnet/ungdommen. 

Stafettloggen avsluttes dersom det er overgang til Individuell plan (IP). 

Stafettloggen kan til en hver tid avsluttes og samtykke trekkes tilbake om foresatte eller ungdommen over 15 år ønsker det. Det er ikke krav om årsak. Stafettloggen kan  gjenåpnes til enhver tid etter samtykke. 

Opplæring

Her kan du finne enkle videoer som kan benyttes i opplæring av stafettlogg: Opplæring i stafettlogg.