Tverrfaglige og tverretatlige møtepunkt på individ- eller familienivå. Må ses i sammenheng med tverrfaglige møtearenaer på kommunenivå og enhetsnivå, som er med på å sikre systematisk arbeid med forebygging og identifikasjon og oppfølging av utsatte barn og unge i kommunen.

Drøftingsmøte

Formål/mandat/oppgaver: Drøfting av aktuell problemstilling knyttet til et barn eller en familie, etter forespørsel fra foreldre og aktuell enhet, med mål om gode tiltak på egen enhet (eks. barnehage/skole og hjem). Avklaringer på mulig oppfølging av forebyggende familieteam videre gjøres i møtet.

Deltakere: Foreldre/foresatte, barn/ungdom (avklares), den eller de enheten som barnet eller familien er knyttet til og utvalgte representanter fra Forebyggende familieteam.

Hyppighet: Ved behov på forespørsel (iht. handlingsveilederen for ansatte).

Møte i oppfølgingsteam (tidligere ansvarsgruppe)

Formål/mandat/oppgaver: Møte knyttet til mål og tiltak i individuell plan og samordning av tjenester.

Deltakere: Alle deltakerne i oppfølgingsteam rundt et barn eller en familie, eks. ungdommen, foreldre, koordinator, lærer,  helsesykepleier og fysioterapeut.

Hyppighet: Minst to ganger pr. år.

Samarbeidsmøte

Formål/mandat/oppgaver: Jevnlige møter for status, framdrift og evaluering i samarbeidet rundt et barn eller en familie.

Deltakere: Alle aktuelle deltakere i samarbeidet rundt et barn eller en familie.

Hyppighet: Ved behov (og iht. handlingsveileder for ansatte)

Fagmøte/veiledning

Formål/mandat/oppgaver: Møte ang. avklaringer, ansvarsfordeling eller veiledning rundt et barn eller en familie, der det er avklart med foreldrene at kun fagpersonene deltar. I veiledning kan også foreldrene delta.

Deltakere: Ansatte i de aktuelle faginstansene i saken, som er aktuell for veiledningen. Eks. PP-rådgiver, ergoterapeut, miljøarbeider i skolen og lærere.

Hyppighet: Ved behov.